A Forró Községi Önkormányzata az EFOP-2.1.2-16-2019-00138 kódszámú „Tartalomhoz a forma!” című pályázat keretén belül 15 millió forint 100%-os támogatásban részesült a Katicabogárka Gyerekház infrastrukturális hátterének megteremtése céljából.

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.01.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.03.31.

Az épület a településen jól megközelíthető helyen 3849 Forró, Kossuth Lajos tér 4-2., a 311. hrsz. alatt található; a 1080 m2–es ingatlanon, mely az önkormányzatunk 1/1 tulajdoni hányadában áll. Az épületben magánlakás volt, melyet kifejezetten erre a célra saját erőből megvásároltunk.

A bővítés, felújítás, átalakítás, korszerűsítés tervezése során az előírások, a kor követelményeinek, elvárásainak való megfelelés mellett a járás területén már működő biztos kezdet házak tapasztalatát is figyelembe vettük. Az infrastrukturális fejlesztés megvalósítás következményeként a szolgáltatásoknak, tevékenységeknek megfelelő körülményeket tudunk majd biztosítani.

 

Tervezett bővítés, felújítás, átalakítás, korszerűsítés:

  • Közösségi tér hozzáépítése, meglévő helyiségek felújítása (nyílászáró csere, burkolás, festés, elektromos szerelvények cseréje)
  • Zuhanyzó-wc-mosdó helyiség kialakítása,
  • Konyha kialakítása, helyiség felújításával, bútorozás nélkül
  • Új fűtési és használati meleg vízhálózat kiépítése
  • Akadálymentes bejárati lépcső és rámpa építése
  • Építészeti, gépészeti, elektromos tervezés; meglévő rendszerek felülvizsgálatával, esetleges átalakításával.

 

Az eszközbeszerzések a pályázati felhívás mellékletét képező módszertani útmutató és a helyi igények alapján kerültek tervezésre, az EFOP-1.4.3-16-2017-00045 projekthez kapcsolódó szakmai tevékenységek feltételeinek biztosításához. Így műszaki cikkek, konyhai eszközök, bútorok, játékok, udvari játékok, informatikai eszközök és egyéb kellékek beszerzésére van szükség.

 

Konyor Judit

projektmenedzser