A kedvezményezett neve: Forró Községi Önkormányzat

A fejlesztés tárgya, célja: Energetikai felújítás Forrón

A szerződött támogatás összege: 57 509 932 Ft

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BO1-2022-00016

A projekt tartalmának részletes bemutatása: A fejlesztés eredményeként Forró Község hivatali épületének a külső határoló szerkezeteinek szigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, fűtési rendszerének korszerűsítésére és napelemek telepítésére kerül sor.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025. 05. 30.

“Energetikai felújítás Forrón” című projekt keretében az önkormányzat 57 509 932 forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A Széchenyi Terv Plusz program keretében a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BO1-2022-00016 kódszámú projektnek köszönhetően megvalósul Forró község hivatali épületének energetikai korszerűsítése.

A fejlesztés kapcsán az épület külső határoló szerkezeteinek szigetelése, nyílászáróinak cseréje, fűtési rendszerének korszerűsítése és napelemek telepítése valósul meg. Az épület szerkezetei nem felelnek meg az érvényben lévő energetikai követelményeknek. Az épület üzemeltetése magas költségekkel jár.

A projekt célja, hogy az épületek üzemeltetési költségei kedvezőbbek legyenek, és megfelelő módon tudják üzemeltetni azokat. A költségcsökkenésen túl a környezet tudatosság a másik meghatározó cél.

Korszerűsítés hatására fajlagosan nagymértékben csökken az üvegház hatást kibocsájtó gázok mértéke. Az épület energetikai korszerűsítése során elengedhetetlen a külső határoló elemek hőszigetelése, és a nyílászárók cseréje. Ezzel a lépéssel a fűtési hőigények jelentős hányada önmagában megtakarítható.